Wordpress tek başına oldukça kullanışlı olsa da eklentiler ile mükemmel hale gelebilir. İçerik yönetimlerini çok daha kolay ve başarılı şekilde yapmak için eklentiler şarttır. Wordpress’te olması gereken eklentiler için kod bilmenize de gerek yoktur. Tüm web siteleriniz için bu eklentileri kullanabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza göre ücretli ve ücretsiz eklentileri kullanabilirsiniz.
Yoast SEO
Sitenizi SEO uyumlu hale getirmek temel kuraldır. Bunun için öncelikle Yoast seo yükleyin. Eklenti tarafından size sunulan yönergeler sayesinde Google’da üst sıralarda yerinizi alabilirsiniz. SEO kurallarını bilmenize bile gerek yoktur. Tüm yapmanız gerekenler maddeler halinde sunulur. Yapıp yapmadıklarınız işaretlenir ve daha iyisini yapmanız için teşvik edilir. Seo ve erişebilirlik olması gerektiği gibi olursa yeşil renk, eksiklikler varsa kırmızı renk ile gösterilecektir.
Kelime sayısı, meta açıklaması, meta açıklamasında anahtar kelime kullanımı, metinde anahtar kelime kullanımı, iç ve dış bağlantılar, alt başlıklar gibi pek çok seo kuralının denetimi otomatik olarak yapılacaktır. Örneğin metnin ilk cümlesinde anahtar kelime kullanmanız gerekir. Kullanmadıysanız sizi kırmızı ile uyaracaktır.
Monster Insights
Siteniz üzerinde yaptığınız çalışmaların geri dönüşünü öğrenmek için Google Analytics en iyi yol göstericidir. MonsterInsights eklentisi size bunu sağlar. Site trafiğinizi ölçer ve size öneriler sunar. Böylece sitenizi analiz ederek yenilikleri buna göre yapabilirsiniz.
Kitlenizin en çok tıkladığı içerikler ya da nereden daha çok tıklanma aldığınız gibi pek çok bilgiyi size sağlayacaktır.
Jetpack
Temel özelliği siteniz kötü amaçlı yazılımlardan korumaktır. 7/24 otomatik olarak koruma sağlayacaktır. Spam, veri kaybı, kesinti gibi sorunlara karşı otomatik önlemler almayı sağlar. Siteyi hızlandırmak, arama motoru optimizasyonu gibi ekstra özellikler de sunar.
Google Analytics’den daha detaylı bir eklentidir. Site trafiğini ölçmek için hangi ülkeden, hangi kanallardan, hangi sayfalar ziyaret edilmiş gibi detayları sunar. Daha çok ziyaretçi kitlenizi öğrenmek için kullanılır. Günlük, haftalık, aylık olarak size raporlar sunacaktır.
Broken Link Checker
Sitede kırık linkler varsa SEO ve ziyaretçi trafiğiniz olumsuz etkilenir. Bu yüzden broken linklerin kaldırılması gerekir. İşte bu eklenti ile kırık linkler bulunur ve size bildirilir. Tek tek linkleri kontrol etmek yerine size sunulan liste üzerinden linkleri onarabilir ya da kaldırabilirsiniz. Bazen sitede sayfalar silinir, kapanır ya da kaybolur. Bu durumlarda linkleri kaldırmanız gerekir. Boş çıkan her link ziyaretçi kaybı anlamına gelir.
WP Fastest Cache
Wordpressle kurulan sitelerde zamanla içerik arttıkça hız azalır. Yükleme süresinin artması ziyaretçi kaybı anlamına gelir. Bu eklenti sayesinde içerikler statik bir hale getirilir. Böylece hız arttırılır, yüklenme süresi azalır. Oluşturulan html temelli kopya dosya sayesinde sayfalar her seferinde baştan yüklenmez. Kısaca açıklamak gerekirse sitenin yüklenme hızını arttırmak için gereklidir.
Klasik Düzenleyici
WordPress Gutenberg özelliğini kullanışlı bulmayan kişiler tarafından tercih edilen bir eklentidir. Bu eklenti ile klasil düzenleyici kullanmak yeniden mümkün olur.
Aksimet Anti Spam
Sitenizi spam yorumlara karşı korumanızı sağlayan bir eklentidir. Pek çok web sitesine otomatik olarak gönderilen spam yorumlardan bu şekilde korunabilirsiniz.
WP Forms
Web sitenize gelen kullanıcıların form doldurmasını istiyorsanız bu eklentiyi kullanabilirsiniz. İletişim formu, teklif formu, şikayet ve öneriler gibi konularda form ekleyebilir ve ziyaretçilerinize sunabilirsiniz. Böylece formlar sayesinde ziyaretçilerden geri bildirim alabilirsiniz. Bu formlara göre sitenizde iyileştirmeler yapabilirsiniz. Wordpress olması gereken eklentiler listesini daha da genişletmek mümkündür. Ancak kullanıcılar tarafından en çok kullanılan eklentiler bunlardır.